dimarts, 30 de novembre del 2010

Homenatge a Marcelino Camacho.

MOCIÓ.  HOMENATGE A MARCELINO CAMACHO
El passat 29 d’octubre morí l’històric líder de CCOO als 92 anys després d’una llarga malaltia.
Camacho, dirigent obrer i comunista, defensor de la llibertat i dels drets dels treballadors i treballadores, dedicà tota la seua vida a la conquesta d’una societat més justa i solidària. Tant en la guerra, en l’exili, en la dictadura i en la llibertat sempre lluità al costat dels treballadors i treballadores.
Va ser un dels fundadors de CCOO en la clandestinitat i, per això, en 1967 el detingueren en l’anomenat “Procés 1001” on el condemnaren a 20 anys de presó. Eixí en 1975 per un indult reial, encara que després el tornarien a detindre.
El 1976 l’elegiren membre del Comité Executiu del PCE i  Secretari General de CC.OO, organització sindical que dirigí fins 1987.
El 1977 va ser elegit diputat per Madrid per la llista del Partit Comunista, escó al que renunciaria dos anys després per evitar el conflicte entre la disciplina de vot del partit i la seua fidelitat als interessos dels treballadores i treballadores.
Com a Secretari General de CCOO convocà en solitari la primera vaga general  en 1985. A més a més, tingué una destacada presència en les mobilitzacions contra la OTAN de 1986 i en les estudiantils del curs 86/87.
Marcelino Camacho ha estat el líder sindical més important del segle XX en Espanya i un referent fonamental en el moviment obrer.
La seua vida estigué dedicada a la lluita pels seus ideals,  per les llibertats d’aquest país i per la defensa dels treballadors i treballadores.
ACORDS:

1.      L’Ajuntament d’Alcoi  fa un reconeixement a la figura de Marcelino Camacho, referent de la lluita política i social de l’esquerra espanyola.

2.      El Ple aprova la incorporació en la llista pendent la designació d’un carrer/plaça en homenatge a la memòria de Marcelino Camacho.

3.      Donar trasllat d’aquest acord a CCOO per a què ho trasllade a la família del sindicalista.

Al·legacions Bulevard.

Esquerra Unida–l’Entesa presenta al·legacions al bulevard i insisteix en la necessitat de crear espais de convivència i ús social dels barris de l’Eixample i Santa Rosa

La formació d’esquerres ha presentat al·legacions al projecte del bulevard centrades en vuit aspectes importants: la necessitat actual de la infrastructura, els nivells d’endeutament que genera a les arques municipals, l’absència de finançament extern d’altres administracions, el nombre de carrils per a vehicles, la manca d’un estudi de trànsit, el tipus de contracte, el finançament i els costos de manteniment.
El portaveu d’EU-l’Entesa, Francesc Agulló, indica que “les intencions del PP és prioritzar el trànsit rodat front a l’ús ciutadà i peatonal del bulevard. La infrastructura, que creuarà els barris de l’Eixample i Santa Rosa, provoca amb els seus tres carrils per a trànsit rodat un efecte barrera que dificultarà la mobilitat als barris. Aquesta barrera afecta a diferents comunitats educatives, cinc centres educatius estan a la part superior del bulevard, i tindrà conseqüències importants en la seua seguretat vial”.
El regidor mostra la seua satisfacció per la coincidència dels arguments defensats per Esquerra Unida-l’Entesa amb les Ampes que han presentat al·legacions: “Tots coincidim en la necessitat d’un disseny diferent del bulevard. Nosaltres hem insistit durant molts anys en la necessitat de fer un projecte que contribuisca a la millora de la qualitat de vida i aprofite per a crear espais de convivència i ús social d’aquests barris. La ciutat disposa d’algun exemple del que diem,  l’avinguda de la Hispanitat. Per tant, per què a l’Eixample i Santa Rosa no pot ser així?”.

divendres, 19 de novembre del 2010

Esquerra Unida–l’Entesa denuncia amiguisme en la contractació del personal que està posant en marxa el Museu de Bombers

Mireu com se les gasta el PP: enxufes i clientelisme

NOTA DE PREMSA

Francesc Agulló, portaveu d’EU-l’Entesa a l’Ajuntament d’Alcoi, ha posat de manifest el nepotisme aplicat en la contractació de dues persones vinculades familiarment a alts càrrecs del Consorci Provincial de Bombers. “Es tracta de càrrecs de confiança del propi diputat provincial de bombers, el regidor de l’Ajuntament d’Alcoi, Javier Castañer”, afirma Agulló.

Aquesta setmana EU-l’Entesa havia plantejat una sèrie de preguntes a la Comissió d’Urbanisme al voltant del museu de bombers (increment del cost, retràs en la finalització de les obres i criteris del personal a contractar). El portaveu d’esquerres, Francesc Agulló, indica que “el PP va obviar la data ordinària i l’ha convocada per al proper dimarts. A la informació ja coneguda del increment del cost del nou museu, més d’un 140 %, i el retràs de més de tres anys, ara volem donar a conèixer que esta coent-se en la contractació del personal d’aquesta dotació museística”.

El regidor comenta que el Consorci Provincial per al servei de prevenció i extinció d’incendis i salvament d’Alacant ha adjudicat a la Fundació “Alcoy Puente de Culturas”, gestora turística i dels museus locals, la posada en marxa del museu de bombers de la província d’Alacant. Agulló explica que “adjudicat en data 21 de juliol d’enguany mitjançant el procediment negociat, sense publicitat, i per un pressupost base de licitació, IVA inclòs, de 63.610,26 € s’ha. La situació ha generat la contractació temporal de dues persones a jornada completa per a sis mesos. La qüestió fins ara podria ser d’allò més normal. El problema està en l’enxufisme que ha provocat la contractació de persones amb estrets vincles familiars amb alts directius del Consorci Provincial de Bombers, càrrecs de confiança del PP i del diputat provincial de bombers, el senyor Javier Castañer”.

Una és el fill de l’alcalde de Famorca, Tomás Ortiz Baeza. Aquest alcalde és col·laborador de la Presidència del Consorci, nomenat com a càrrec de confiança amb edictes de la Diputació, de 3 de novembre de 1999 i actualització posterior de 14 d’agost de 2003. El sou assignat com a retribució anual bruta era a data 2003 de 30.124,98 €. L’altra persona contractada és el cònjuge de la secretària del director tècnic del Consorci, Vicente Baeza Cardona, és a dir, del màxim responsable tècnic del servei.

Esquerra Unida-l’Entesa valora amb preocupació la situació: “s’ha aprofitat el museu com a oficina de contractació particular del diputat provincial de bombers, actual regidor a l’Ajuntament d’Alcoi d’obres i serveis, el senyor Javier Castañer. Damunt traslladant-li el tema a una fundació participada amb fons públics i privats. Nosaltres entenem que aquest nou museu, específic i pioner a l’Estat espanyol, ha d’estar gestionat per persones preparades i coneixedores en la matèria. S’han conculcat els principis bàsics que han de regir la contractació de personal al servei de l’Administració pública: igualtat, mèrit, capacitat, publicitat i concurrència. Demanem explicacions al regidor i diputat provincial Javier Castañer i al mateix alcalde d’Alcoi dels motius d’aquestes contractacions i per què s’ha contractat a dit a persones amb vinculacions familiars tan estretes”. La formació d’esquerres té un representant en el consell assessor de la fundació i plantejarà la qüestió i demanarà les actes del procés de selecció.