dijous, 2 de desembre del 2010

Ecobulevard Alcoi-Cocentaina-Muro

EU-l’Entesa valora positivament el projecte de l’ecobulevard i la incorporació d’un vial per a transport públic, proposta presentada per la formació d’esquerres en octubre de 2007 i aprovada per unanimitat
La formació d’esquerres valora de forma positiva l’elaboració del projecte de l’ecobulevard. Aquesta  infrastructura unirà el corredor econòmic i residencial d’Alcoi, Cocentaina i Muro i contemplarà un vial per a transport públic. El projecte europeu Concercost de les Comarques Centrals ja plantejava una acció que deia textualment: “al mateix temps que es construeix l’autovia central cal plantejar-se un Pla de Mobilitat a escala intermunicipal i potenciar els desplaçaments en transport col·lectiu. També es poden introduir sistemes de plataforma reservada ...”.
El corredor Alcoi-Cocentaina-Muro és un nucli urbà quasi compacte configurat per tres termes municipals que comparteixen espais residencials, industrials, econòmics i socials. La configuració d’un vial exclusiu per al transport públic, començant per un carril bus que incremente les freqüències, i un pas posterior a un tramvia o transport lleuger, ajudarà a alliberar la nostra comarca de la pressió dels vehicles privats.
EU-l’Entesa sempre ha defès una gestió comarcal del transport públic i cal anar buscant solucions a una dinàmica d’utilització dels vehicles privats. El portaveu d’esquerres, Francesc Agulló, a l’Ajuntament d’Alcoi recorda que nosaltres ja vam presentar una moció el 26 d’octubre de 2007 al plenari de l’Ajuntament alcoià. L’objectiu era que els tres municipis afectats treballaren aquesta proposta i avaluaran les alternatives, les possibilitats i la viabilitat d’un tramvia o transport lleuger. La mateixa va ser aprovada per la  unanimitat de tots els grups i va tindre valoracions positives per part dels alcaldes de les localitats veïnes. Esperem que amb els anuncis i les intencions, tant de la Diputació com dels ajuntaments afectats, l’acord plenari siga una realitat”.