dimarts, 30 de novembre del 2010

Homenatge a Marcelino Camacho.

MOCIÓ.  HOMENATGE A MARCELINO CAMACHO
El passat 29 d’octubre morí l’històric líder de CCOO als 92 anys després d’una llarga malaltia.
Camacho, dirigent obrer i comunista, defensor de la llibertat i dels drets dels treballadors i treballadores, dedicà tota la seua vida a la conquesta d’una societat més justa i solidària. Tant en la guerra, en l’exili, en la dictadura i en la llibertat sempre lluità al costat dels treballadors i treballadores.
Va ser un dels fundadors de CCOO en la clandestinitat i, per això, en 1967 el detingueren en l’anomenat “Procés 1001” on el condemnaren a 20 anys de presó. Eixí en 1975 per un indult reial, encara que després el tornarien a detindre.
El 1976 l’elegiren membre del Comité Executiu del PCE i  Secretari General de CC.OO, organització sindical que dirigí fins 1987.
El 1977 va ser elegit diputat per Madrid per la llista del Partit Comunista, escó al que renunciaria dos anys després per evitar el conflicte entre la disciplina de vot del partit i la seua fidelitat als interessos dels treballadores i treballadores.
Com a Secretari General de CCOO convocà en solitari la primera vaga general  en 1985. A més a més, tingué una destacada presència en les mobilitzacions contra la OTAN de 1986 i en les estudiantils del curs 86/87.
Marcelino Camacho ha estat el líder sindical més important del segle XX en Espanya i un referent fonamental en el moviment obrer.
La seua vida estigué dedicada a la lluita pels seus ideals,  per les llibertats d’aquest país i per la defensa dels treballadors i treballadores.
ACORDS:

1.      L’Ajuntament d’Alcoi  fa un reconeixement a la figura de Marcelino Camacho, referent de la lluita política i social de l’esquerra espanyola.

2.      El Ple aprova la incorporació en la llista pendent la designació d’un carrer/plaça en homenatge a la memòria de Marcelino Camacho.

3.      Donar trasllat d’aquest acord a CCOO per a què ho trasllade a la família del sindicalista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada