dimarts, 29 de març del 2011

EU- l’Entesa inclou en el seu programa la creació d’una televisió local de titularitat pública

Paco Agulló afirma que “serà un mitjà de comunicació plural, amb el que es vol fomentar la participació”
EU-L'Entesa d'Alcoi ha inclòs en el seu programa electoral la creació d'una televisió local de titularitat municipal. Paco Agulló, regidor i candidat a l'Alcaldia, assenyala que serà “una televisió plural, amb la que es vol fomentar la  participació veïnal”. L'emissora estarà fiscalitzada per un consell independent, en el que hi haurà representació dels diferents col·lectius i associacions ciutadanes.
“Alcoi ha de ser una de les poques ciutats mitjanes d'Espanya que no té una televisió local”. Amb estes paraules, Paco Agulló denuncia una carència que, segons la seua opinió, és “fruit de la política de comunicació del PP, que durant anys ha deixat la televisió en mans d'empreses privades, que han combinat l'escassa solvència econòmica amb una gestió marcada per la manipulació informativa i l'absoluta dependència del govern municipal popular”. Esta situació ha desembocat en el tancament de Canal 37, posant en evidència, una vegada més, la necessitat una tele local, “concebuda com un servici públic i no com un mer òrgan de propaganda”.
Paco Agulló assenyala que la creació d'esta televisió s'inscriu dins d'un paquet de mesures amb què EU-l'Entesa pretén potenciar la participació ciutadana. El regidor considera que hi ha una necessitat real d'informació televisiva sobre els temes municipals. Per a cobrir este buit, es planteja la posada en marxa d'una tele basada en criteris de “veracitat i pluralitat”.  La creació d'un consell d'administració, en el que estarien representats els col·lectius ciutadans, seria l'instrument que garantiria la independència informativa.
El candidat Agulló recorda que durant l'últim govern de coalició amb el PSOE, EU-l'Entesa va donar els primers passos per a impulsar una televisió local de caràcter públic, encarregant-se un estudi i mantenint contactes amb diferents grups ciutadans. No obstant això, l'arribada del PP al poder va frustrar esta iniciativa, deixant la comunicació televisiva en mans d'empreses privades, que han fracassat rotundament a l'hora de donar-li continuïtat al projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada